Kamerun

Saka Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawa / Saking Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawi
Langsung menyang: pandhu arah, pados
République du Cameroun
Republic of Cameroon
Motto: Paix, Travail, Patrie / Peace, Work, Fatherland
(Prancis, Inggris: "Bedhamên, Pakaryan, Praja")
Lagu kabangsanChant de Ralliement
Ibu kutha Yaounde
Largest city Douala
Basa resmi Prancis, Inggris
Pamaréntahan Republik
 -  Présidhèn Paul Biya
 -  Perdana Mentri Philémon Yang
Kamardikan
 -  Banyu (%) 1,3%
Pedunung
 -  2006 estimate 17.090.077 (59)
 -  - census -
PDB (KKB) 2005 estimate
 -  Total US$37,77 milyar (81)
 -  Per capita US$2.176 (140)
Valuta Franc CFA (XAF)
Zona wektu (UTC+1)
 -  Summer (DST)  (UTC+1)
Kodhe tilpun 237
Internet TLD .cm

Kamerun iku sawijining negara ing Afrika. Ibu kuthané yaiku Yaoundé. Negara iki nduwé pedunung kurang luwih 17 yuta jiwa lan jembaré ana 475.440 km².


Bawana-bawana ing Donya
Asia | Afrika | Amerika: Amérika Lèr - Amérika Kidul | Antartika | Eropah | Australia

(Kapuloan Pasifik ing Oseania mboten mlebet bagéyan saking bawana pundi kémawon)

Sumber artikel punika saking kaca situs web: "http://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=Kamerun&oldid=812612"