Ceuta

Saka Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawa / Saking Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawi
Langsung menyang: pandhu arah, pados
Ciudad Autónoma de Ceuta
Locator map of Ceuta.png
Wilayah
 – Total
 
28 km²
Pedunung
 – Total (2003)
 – Kapadhetan

 76.152
 2.719,71/km²
Status otonomi 14 Maret 1995
Perwakilan
Parlemen

 Kursi Kongres
 Kursi Senat
1
2
Presiden Juan Jesus Vivas Lara (PP)

Ceuta kuwi sawijining eksklave duwèké Spanyol kang dumunung ing Afrika Lor, ujung lor Maghreb, ing pesisir panté Mediterania cedhak Selat Gibraltar. Amba wilayahé watara 28 km².

Pemandangan Ceuta didominasi déning pebukitan Monte Hacho, kang ana bukité kang dikuwasani déning pasukan Spanyol. Monte Hacho minangka salah siji calon Legenda Yunani Saka Hercules kidul, calon liyané yakuwi Jebel Musa.

Ing jaman modern, Ceuta misuwur kanthi alam kosmopolitan lan pengaruh unik Eropa — kabèh mau dadi pendhukung sektor pariwisata.

Jeneng resmi Ceuta jroning basa Spanyol yakuwi Ciudad Autónoma de Ceuta, Kutha Otonomi Ceuta, kanthi ranking ing antara kutha standar Spanyol lan komunitas otonomi. Sadurungé Status Otonomi, Ceuta sacara administratif minangka bagéyan saka provinsi Cadiz.

Pamaréntah Maroko kepéngén Kapuloan Canary, Ceuta lan Melilla dadi bagian teritorial Maroko nanging Pamaréntah Spanyol sarta pamaréntah otonomi lan pedunung Ceuta lan Melilla nulak klaim iki.

Pranala jaba[sunting | sunting sumber]

Sumber artikel punika saking kaca situs web: "http://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=Ceuta&oldid=812811"