Sudan

Saka Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawa / Saking Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawi
Langsung menyang: pandhu arah, pados
جمهورية السودان
Jumhuriyyah as-Sudan
Motto: Al-Nasr Lana (bahasa Arab: Kamenangan duweke kita)
Lagu kabangsanNahnu Jundullah Jundulwathan ("Kita kuwi Pasukan Pangéran lan Lemah Kita")
Ibu kutha
and largest city
Khartoum
Basa resmi Arab
Pamaréntahan Rezim otoriter
Kamardikan
 -  Banyu (%) 5%
Pedunung
 -  2006 estimate 31.700.000 (32)
 -  ? census ora ana
PDB (KKB) 2003 estimate
 -  Total 68.628 (61)
 -  Per capita 2.046 (126)
Valuta Dinar Sudan (SDD)
Zona wektu (UTC+3)
 -  Summer (DST) ora ana (UTC+3)
Kodhe tilpun 249
Internet TLD .sd

Republik Sudan kuwi sawiji negara ing Afrika wétan-lor kang dadi negara paling gedhé ing Afrika lan kerep isih dianggep bagéyan saka Timur Tengah. Ibukuthané yakuwi Khartoum.

Sudan wewatesan karo Mesir ing sisih lor, Eritrea lan Ethiopia ing sisih wétan, Kenya lan Uganda ing kidul-wétan, Kongo lan Republik Afrika Tengah ing kidul-kulon, Chad ing sisih kulon, lan Libya ing kulon-lor.

Delengen uga[sunting | sunting sumber]

Sumber artikel punika saking kaca situs web: "http://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=Sudan&oldid=845476"