Niger

Saka Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawa / Saking Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawi
Langsung menyang: pandhu arah, pados
République du Niger
Motto: Fraternité, Travail, Progrès
(Prancis: "Paseduluran, Kerja, Kamajuan")
Lagu kabangsanLa Nigerienne
Ibu kutha
and largest city
Niamey
Basa resmi Perancis
Pamaréntahan Republik
Kamardikan
 -  Banyu (%) 0,02%
Pedunung
 -  2006 estimate 11.665.937 (69)
PDB (KKB) 2005 estimate
 -  Total US$10,53 miliar (134)
 -  Per capita US$865 (180)
Valuta Franc CFA (XOF)
Zona wektu (UTC+1)
 -  Summer (DST)  (UTC+1)
Kodhe tilpun 227
Internet TLD .ne
thumb

Republik Niger kuwi sawijining negara kang kakurung déning dharatan (landlocked) ing bagéyan kulon Afrika. Niger wewatesan karo Nigeria lan Benin ing sisih kidul; Mali ing sisih kulon; Aljazair lan Libya ing sisih lor; lan Chad inhg sisih wétan. Jeneng negara iki dijupuk saka jenengé Kali Niger. Ibu kuthané yakuwi Niamey.

Delengen uga[sunting | sunting sumber]

Pranala jaba[sunting | sunting sumber]

Commons-logo.svg
Wikimedia Commons gadhah galeri bab:

Wikivoyage   Pirsani pandhuan wisata Niger ing Wikivoyage

Sumber artikel punika saking kaca situs web: "http://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=Niger&oldid=883062"