Rwanda

Saka Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawa / Saking Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawi
Langsung menyang: pandhu arah, pados
Republika y'u Rwanda
Rwanda flag large.png Rwandaflag3.PNG
Motto: Ubumwe, Umurimo, Gukunda Igihugu
(Kabébasan, Kerja sama, Kamajon)
LocationRwanda.png
Basa resmi Basa Prancis, Basa Kinyarwanda
Ibu kutha Kigali
Presidhèn Paul Kagame
Perdana Menteri Bernard Makuza
Wilayah
 - Total
 - % banyu
Urutan kaping 144
26.338 km²
5,3%
Pedhunung


 - Total


 - Kapadhetan
Urutan kaping 91


7.312.756


281/km²
Kamardikan


 - Proklamasi

Saka Belgia


1 Juli 1960

Valuta Franc Rwanda
Zona wektu UTC +2
Lagu kabangsan Rwanda rwacu
TLD .RW
Kodhe telepon 250
Peta Rwanda

Rwanda iku sawijining negara ing Afrika bagéyan tengah sing mawatesan karo Republik Dhemokratik Kongo, Uganda, Burundi lan Tanzania. Genosidha Rwanda ing taun 1994 ngasilaké korban nganti 1 yuta jiwa.

Pedhunung pribumi iku ana telung suku: Tutsi, wong-wong désa sing angon kéwan trenak sing teka ing kéné wiwit abad kaping 15; Hutu, sing mayoritas pedhunung, lan biyasané tani asal Bantu. Nganti taun 1959, suku Hutu nduwé strata dhominan nganggo sistim féodhal sing adhedhasar kapamilikan trenak. Banjur uga ana wong Twa, suku pigmé sing kaanggep pedhunung tuwa dhéwé ing Rwanda.

Pranala jaba[sunting | sunting sumber]


Artikel punika taksih tulisan rintisan (stub). Sinten kémawon ingkang kersa mbenakaken, sumangga kémawon.


Bawana-bawana ing Donya
Asia | Afrika | Amerika: Amérika Lèr - Amérika Kidul | Antartika | Eropah | Australia

(Kapuloan Pasifik ing Oseania mboten mlebet bagéyan saking bawana pundi kémawon)

Sumber artikel punika saking kaca situs web: "http://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=Rwanda&oldid=804848"