Togo

Saka Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawa / Saking Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawi
Langsung menyang: pandhu arah, pados
République Togolaise
Motto: Travail, Liberté, Patrie
(Bahasa Perancis: Kerja, Kebebasan, Tanah Air)
Lagu kabangsanSalut à toi, pays de nos aïeux
Ibu kutha
and largest city
Lomé
Basa resmi Perancis
Pamaréntahan Republik
Kamardikan
 -  Banyu (%) 4,2%
Pedunung
 -  2006 estimate 5.200.000 (106)
PDB (KKB) – estimate
 -  Total ora ana data (ora ana data)
 -  Per capita ora ana data (ora ana data)
Valuta Franc CFA (XOF)
Kodhe tilpun 228
Internet TLD .tg

Republik Togo kuwi sawijiné negara ing Afrika Kulon, wewatesan karo Ghana ing sisih kulon, Benin ing sisih wétan lan Burkina Faso ing sisih lor. Ing sisih kidul, Togo nduwé pesisir Teluk Guinea kang cilik, minangka dunungé ibu kutha Togo, Lomé.

Geografi[sunting | sunting sumber]

Ing bagéyan lot lemahé luwih akèh arupa sabana, béda karo bagéyan tengah Togo kang akèh bukit-bukité. Sisih kidul Togo sebagéyan arupa hamparan nganti tekan pesisir kang dumadi saka laguna lan rawa-rawa. Jembar dharatané yakuwi 21.927 mi2, kanthi kapadhetan 232 jiwa/mi2.

Pamérangan administratif[sunting | sunting sumber]

Togo dipérang dadi 5 wilayah:

Delengen uga[sunting | sunting sumber]

Referensi[sunting | sunting sumber]

Pranala jaba[sunting | sunting sumber]

Commons-logo.svg
Wikimedia Commons gadhah galeri bab:

Wikivoyage   Pirsani pandhuan wisata Togo ing Wikivoyage

Sumber artikel punika saking kaca situs web: "http://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=Togo&oldid=816157"