Mauritania

Saka Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawa / Saking Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawi
Langsung menyang: pandhu arah, pados
الجمهورية الإسلامية الموريتانية
Al-Jumhuriyah al-Islamiyah al-Muritaniyah
République Islamique de Mauritanie
Motto: Arab: شرف إخاء عدل;
Perancis: Honneur, Fraternité, Justice
(Kahormatan, Persaudaraan, Keadilan)
Lagu kabangsanLagu kabangsan Mauritania
Ibu kutha Nouakchott
18°09′N, 15°58′W]]
Largest city Nouakchott
Basa resmi Arab (resmi), Wolof (nasional), Perancis, Hasaniya, Pular (nasional), Soninke (nasional)
Pamaréntahan Republik
Kamardikan
 -  Banyu (%) 0.03
Pedunung
 -  2005 estimate 3.086.859 (129)
 -  - census -
PDB (KKB) 2005 estimate
 -  Total US$4,891 milyar (81)
 -  Per capita US$1.700 (148)
Valuta Ouguiya (MRO)
Zona wektu (UTC0)
 -  Summer (DST)  (UTC0)
Kodhe tilpun 222
Internet TLD .mr
Carte de la Mauritanie

Republik Islam Mauritania kuwi sawijining negara kang dumunung ing bagéyan kulon-lor Afrika. Pesisiré madhep ka Samudra Atlantik, inga antarané Sahara Kulon ing sisih lor lan Senegal ing sisih kidul. Negara iki aja diklèrokaké karo negara kuno Mauretania. Mauritania lan Madagaskar minangka loro negara kang ora migunakaké sistem baku angka desimal. Ibu kutha kang uga dadi kutha paling gedhé yakuwi Nouakchott kang dumunung ing pesisir Atlantik.

Delengen uga[sunting | sunting sumber]

Pranala jaba[sunting | sunting sumber]

Commons-logo.svg
Wikimedia Commons gadhah galeri bab:

Wikivoyage   Pirsani pandhuan wisata Mauritania ing Wikivoyage

Sumber artikel punika saking kaca situs web: "http://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=Mauritania&oldid=816073"