Mozambik

Saka Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawa / Saking Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawi
Langsung menyang: pandhu arah, pados
República de Moçambique
Motto: 
Lagu kabangsanPátria Amada
Ibu kutha
and largest city
Maputo
Basa resmi Portugis
Pamaréntahan Republik
Kamardikan
 -  Banyu (%) 2,2%
Pedunung
 -  2006 estimate 19.886.116 (54)
 -  1997 census 16.099.246
PDB (KKB) 2005 estimate
 -  Total US$23,69 miliar (102)
 -  Per capita US$1.247 (169)
Valuta Metical (MZM)
Zona wektu (UTC+2)
 -  Summer (DST)  (UTC+2)
Kodhe tilpun 258
Internet TLD .mz

Republik Mozambik kuwi sawijining negara ing Afrika bagéan kidul kang wewatesan karo Afrika Kidul, Swaziland, Tanzania, Malawi, Zambia lan Zimbabwe. Mozambik minangka anggota Komunitas Negara-Negara Abasa Portugis lan Persemakmuran. Ibu kutha sekaligus kutha paling gedhé yakuwi Maputo kang dumunung ing pucuk kidul.

Mozambik kapérang dadi 11 provinsi: Cabo Delgado, Gaza, Inhambane, Manica, Maputo (kota), Maputo, Nampula, Niassa, Sofala, Tete, lan Zambezia.

Delengen uga[sunting | sunting sumber]

Pranala jaba[sunting | sunting sumber]

Commons-logo.svg
Wikimedia Commons gadhah galeri bab:

Wikivoyage   Pirsani pandhuan wisata Mozambik ing Wikivoyage

Sumber artikel punika saking kaca situs web: "http://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=Mozambik&oldid=864440"