Zimbabwe

Saka Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawa / Saking Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawi
Langsung menyang: pandhu arah, pados
Republic of Zimbabwe
Motto: Unity, Freedom, Work
(Inggris: "Persatuan, Kebebasan, Pekerjaan")
Lagu kabangsanKalibusiswe Ilizwe leZimbabwe
Ibu kutha
and largest city
Harare
Basa resmi Inggris
Pamaréntahan Republik
 -  Presiden Robert Mugabe
 -  Perdana Menteri Morgan Tsvangirai
 -  Wakil Presiden Joseph Msika
Joice Mujuru
 -  Wakil Perdana Menteri Thokozani Khuphe
Arthur Mutambara
Kemerdekaan
 -  Banyu (%) 1%
Pedunung
 -  Januari 2008 estimate 13.349.000 (68)
 -  - census - (-)
PDB (KKB) 2008 estimate
 -  Total US$2,2 miliar (158)
 -  Per capita US$188 (178)
Valuta Dolar (ZWD)
Zona wektu (UTC+2)
 -  Summer (DST)  (UTC+2)
Kodhe tilpun 263
Internet TLD .zw

Zimbabwe iku sawijining negara ing bawana Afrika. Ibu kutha negara iki yaiku … Negara iki nduwé pedunung … jiwa lan jembaré ana … km2.


Bawana-bawana ing Donya
Asia | Afrika | Amerika: Amérika Lèr - Amérika Kidul | Antartika | Eropah | Australia

(Kapuloan Pasifik ing Oseania mboten mlebet bagéyan saking bawana pundi kémawon)

Sumber artikel punika saking kaca situs web: "http://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=Zimbabwe&oldid=812844"