Dakar

Saka Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawa / Saking Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawi
Langsung menyang: pandhu arah, pados
Dakar
Ville de Dakar
—  Kota  —
Skyline of Central Dakar

Coat of arms
Kota Dakar, dibagi menjadi 19 communes d'arrondissement
[[file:Cithakan:Location map Senegal|240px|Dakar is located in Cithakan:Location map Senegal]]<div style="position: absolute; z-index: 2; top: Kaluputan èksprèsi: Karakter tandha wacan "[" ora ditepungi%; left: Kaluputan èksprèsi: Karakter tandha wacan "[" ora ditepungi%; height: 0; width: 0; margin: 0; padding: 0;">
[[File:Cithakan:Location map Senegal|6x6px|Dakar|link=|alt=]]
<div style="font-size: 90%; line-height: 110%; z-index:90; position: relative; top: -1.5em; width: 6em; Kaluputan èksprèsi: Karakter tandha wacan "[" ora ditepungi">Dakar
Lokasi di Senegal
Coordinates: 14°41′34″N 17°26′48″W / 14.69278°N 17.44667°W / 14.69278; -17.44667Koordinat: 14°41′34″N 17°26′48″W / 14.69278°N 17.44667°W / 14.69278; -17.44667
Negara Cithakan:SEN
Région Dakar
Département Dakar
Settled 15th century
Communes d'arrondissement
Pamaréntahan
 • Mayor Khalifa Sall (2009)[1] (BSS/PS)
 • Regional president Abdoulaye Wade (since 2002)
Wewengkon[2]
 • Kota Cithakan:Infobox settlement/metric/mag
 • Metro 547 km2 (211 sq mi)
Populasi (December 31, 2005 estimate)[3]
 • Kota 1.030.594
 • Kapadhetan 12.510/km2 (32,400/sq mi)
 • Metro 2.452.656
 • Metro density 4.484/km2 (11,610/sq mi)
  Data here are for the administrative Dakar région, which matches almost exactly the limits of the metropolitan area
Zona wektu GMT (UTC+0)
Website http://www.dakarville.sn[pranala nonaktif]

Dakar kuwi ibukutha sekaligus kutha paling gedhé ing Senegal. Pedunungé ana kira-kira 1.000.000 jiwa. Dakar uga dikenal minangka panggonan finis balap mobil taunan kang misuwur, Reli Paris-Dakar.

Delengen uga[sunting | sunting sumber]

Pranala njaba[sunting | sunting sumber]


Kaluputan sitat (pangutipan) Tag <ref> ditemokaké, nanging tag <references/> ora ditemokaké

Sumber artikel punika saking kaca situs web: "http://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=Dakar&oldid=814553"