Windhoek

Saka Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawa / Saking Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawi
Langsung menyang: pandhu arah, pados
Windhoek
Otjomuise
Pemandhangan kutha Windhoek

Seal
Windhoek is located in Namibia
Windhoek
Lokasi ing Namibia
Coordinates: 22°34′12″S 17°5′1″E / 22.57°S 17.08361°E / -22.57; 17.08361Koordinat: 22°34′12″S 17°5′1″E / 22.57°S 17.08361°E / -22.57; 17.08361
Negara Flag of Namibia Namibia
Region Khomas Region
Diadegaké 18 Oktober 1890
Pamaréntahan
 • Walikutha Matheus Shikongo
Wewengkon
 • Total 249 sq mi (645 km2)
Populasi (2001)
 • Total 233.529
 • Kapadhetan 9,240/sq mi (356,6/km2)
Zona wektu WAT (UTC+1)
 • Summer (DST) WAST (UTC+2)
Windhoek
Windhuk

Windhoek, kanthi populasi gunggung 230.000 jiwa, kuwi ibukutha Namibia. Windhoek dumunung ing Namibia sisih tengah ing koordinat 22°56' LS 17°09' BT.

Kutha iki minangka pusat perdagangan utama kanggo prodhuk kulit domba. Windhoek wiwitané dadi panggonané suku Nama, kang ngalahaké pemukim Herero ing dhaérah kuwi ing abad kaping-19.

Jerman nguwasani wilayah kasebut taun 1885, lan Windhoek dadi papan pamaréntahan kolonial taun 1892, ibukutha koloni Afrika Kidul-kulon. Ing mangsa Perang Donya II, Windhoek direbut déning pasukan Afrika Kidul.

Sawisé kamardikan Namibia saka Afrika Kidul taun 1990, Windhoek dadi ibukutha Namibia.

Windhoek nduwèni loro jeneng tradhisional: Otjomuise kanggoné suku Herero, lan Ai-Gams tumrapé suku Nama.


Sumber artikel punika saking kaca situs web: "http://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=Windhoek&oldid=837757"