Dodoma

Saka Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawa / Saking Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawi
Langsung menyang: pandhu arah, pados
Dodoma
Downtown Dodoma
Coordinates: 6°10′23″S 35°44′31″E / 6.17306°S 35.74194°E / -6.17306; 35.74194
Negara Flag of Tanzania Tanzania
Region Dodoma
Pamaréntahan
 • Mayor Francis Mazanda
Wewengkon
 • Land 2.576 km2 (995 sq mi)
Populasi (2002)
 • Total 324.347
 • Kapadhetan 125,9/km2 (3,260/sq mi)

Dodoma kuwi ibukutha negara Tanzania. Kutha iki minangka kutha paling gedhé ing negara kuwi lan minangka ibukutha Region Dodoma. Kutha iki dadi ibukutha negara wiwit taun 1973. Jembaré wilayah 2.576 km² kanthi cacahing pedunung 324.347 jiwa (2002). Sebagéan gedhé pedunung nganut agama Katulik.

Kutha iki dumunung 448 km saka Dar es Salaam.

Pranala njaba[sunting | sunting sumber]

Sumber artikel punika saking kaca situs web: "http://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=Dodoma&oldid=888177"