Kutha

Saka Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawa / Saking Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawi
Langsung menyang: pandhu arah, pados
Swasana bengi ing tengah kutha Shanghai

Kutha, miturut dèfinisi universal, yaiku sawijining panggonan urban sing dibédakaké karo désa utawa kampungMiturut ukurané, padheté pedunung, kawigatèn, utawa status hukum.

Ing adminsitrasi pamarèntahan Indonesia, kutha iku pamèrangan wilayah administratif ing Indonesia sawisé provinsi, sing dipimpin déning walikutha. Saliyané kutha, pamérangan wilayah administratif sawisé provinsi yaiku kabupaten. Umumé, kabupaten lan kota nduwé wisésa sing padha. Kabupaten dudu ngisorané provinsi, amarga Bupati utawa Walikutha ora tanggung jawab dhateng gubernur. Kabupaten lan kota mujudaké wewengkon otonom sing diwènèhi wewenang ngatur lan ngurus pamarèntahané dhéwé.

Biyèn wonten ing Indonesia, "kutha" iku kondhang kasebut Daerah Tingkat II Kotamadya. Wiwit lumakuné Undang-undang Nomor 22 Tahun 1999 prakara Pamarintahan Daerah, istilah Daerah Tingkat II Kotamadya cukup diganti kutha waé. Istilah "Kota" ing provinsi Nanggroe Aceh Darussalam disebut kanthi "Banda"

Delengen uga[sunting | sunting sumber]

Gebyar kutha-kutha donya saka antariksa. NASA. déning Marc Imhoff


Artikel punika taksih tulisan rintisan (stub). Sinten kémawon ingkang kersa mbenakaken, sumangga kémawon.

Sumber artikel punika saking kaca situs web: "http://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=Kutha&oldid=854443"