Shanghai

Saka Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawa / Saking Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawi
Langsung menyang: pandhu arah, pados
Lokasi Shanghai ing RRC (mawa panah)

Shanghai (Mandarin: 上海 | Pinyin: Shànghǎi; Basa Wu (Basa Shanghai) IPA: /zɑ̃ hɛ/) iku kutha gedhé dhéwé ing Republik Rakyat Cina lan papané ana ing pinggiring delta Changjiang. Panuwuhan kutha iki ing sawetara dasawarsa pungkasan nggawé kutha iki dadi punjeré ékonomi, dagangan, finansial lan komunikasi sing wigati dhéwé ing Tiongkok.

Shanghai uga salah sawijining palabuhan sing sibuk dhéwé sadonya, karo Singapura lan Rotterdam.

Sacara administratif, Shanghai iku salah siji saka patang kutha Tiongkok, sing duwé status provinsi. Kutha iki nduwé pedunung 16 yuta jiwa.

Sumber artikel punika saking kaca situs web: "http://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=Shanghai&oldid=813761"