Gaborone

Saka Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawa / Saking Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawi
Langsung menyang: pandhu arah, pados
Gaborone
—  Kutha  —
Ndhuwur ing bawah: Pamandangan Gaborone, Patung Seretse Khama, pusat kutha Gaborone, Pamandangan Gaborone
Nickname(s): Gabs, GC, Gabz, G-City
Gaborone is located in Botswana
Gaborone
Lokasi Gaborone ing Botswana
Coordinates: 24°39′29″S 25°54′44″E / 24.65806°S 25.91222°E / -24.65806; 25.91222Koordinat: 24°39′29″S 25°54′44″E / 24.65806°S 25.91222°E / -24.65806; 25.91222
Negara Flag of Botswana Botswana
Distrik Gaborone
Sub-district Gaborone
Founded 1964[1]
Named for Chief Kgosi Gaborone
Pamaréntahan
 • Mayor Harry K. Mothei (BNF)[2]
Wewengkon[3]
 • Total Cithakan:Infobox settlement/metric/mag
Èlevasi[4] 983 m (3,225 ft)
Populasi (2006)[5]
 • Total 191.776
 • Kapadhetan 1.101/km2 (2,850/sq mi)
Zona wektu Central Africa Time (UTC+2)
 • Summer (DST) not observed (UTC+2)
Geographical area code[6][7] 3XX
ISO 3166 code BW-SE
Kutha kembar
 • Burbank Flag of the United States Amerika Serikat
 • Provinsi Zhejiang Flag of the People's Republic of China Cina
Website = 388 Gaborone City Council Website
Kahanan bangunan lan kapadhetan pandhudhuk ana ing Gaborone

Gaborone kuwi ibukutha sekaligus kutha paling gedhé ing negara Botswana. Pedunungé cacah 208.000 jiwa (2004).


Geografi[sunting | sunting sumber]

Gaborone dumunung ing 24°39′29″S 25°54′44″E / 24.65806°S 25.91222°E / -24.65806; 25.91222 antarané Kgalelan Tebing Odi, jerak kali Notwane ing sudut tenggara Botswana, lan 15 kilometres (9.3 mi) dari perbatasan Afrika Selatan[8]

Delengen uga[sunting | sunting sumber]

Cathetan suku[sunting | sunting sumber]

  1. ^ Parsons, Neil (1999-08-19). "Botswana History Page 7: Geography". Botswana History Pages. Gaborone, Botswana: University of Botswana History Department. http://www.thuto.org/ubh/bw/bhp7.htm. Retrieved 2009-08-04.
  2. ^ Modise, Oliver (2008-01-17). = 1&aid = 4&dir = 2008/January/Thursday17 Mothei re-elected Gaborone mayor. 25. Gaborone, Botswana: Mmegi Online. http://www.mmegi.bw/index.php?sid = 1&aid = 4&dir = 2008/January/Thursday17. Retrieved 2009-08-04.
  3. ^ Kaluputan sitat (pangutipan) Tag <ref> ora absah; ora ditemokaké tèks kanggo ref mawa jeneng economy
  4. ^ "Gaborone, Botswana Page". Falling Rain Genomics, Inc.. http://www.fallingrain.com/world/BC/09/Gaborone.html.
  5. ^ Kaluputan sitat (pangutipan) Tag <ref> ora absah; ora ditemokaké tèks kanggo ref mawa jeneng demo
  6. ^ = 86 timeanddate.com
  7. ^ Botswana Telecommunications Authority (2009-09-11) (DOC). Botswana (country code +267). International Telecommunication Union. Archived from the original on 2009-12-27. http://www.webcitation.org/5mKyF8Dce. Retrieved 2009-12-27.
  8. ^ Kaluputan sitat (pangutipan) Tag <ref> ora absah; ora ditemokaké tèks kanggo ref mawa jeneng seth

Pranala njaba[sunting | sunting sumber]

Sumber artikel punika saking kaca situs web: "http://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=Gaborone&oldid=814575"