Freetown

Saka Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawa / Saking Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawi
Langsung menyang: pandhu arah, pados
Freetown, Sierra Leone
View of central Freetown and the famous Cotton Tree
[[file:Cithakan:Location map Sierra Leone|240px|Freetown is located in Cithakan:Location map Sierra Leone]]<div style="position: absolute; z-index: 2; top: Kaluputan èksprèsi: Karakter tandha wacan "[" ora ditepungi%; left: Kaluputan èksprèsi: Karakter tandha wacan "[" ora ditepungi%; height: 0; width: 0; margin: 0; padding: 0;">
[[File:Cithakan:Location map Sierra Leone|6x6px|Freetown, Sierra Leone|link=|alt=]]
<div style="font-size: 90%; line-height: 110%; z-index:90; position: relative; top: -1.5em; width: 6em; Kaluputan èksprèsi: Karakter tandha wacan "[" ora ditepungi">Freetown, Sierra Leone
Coordinates: 8°29′4″N 13°14′4″W / 8.48444°N 13.23444°W / 8.48444; -13.23444Koordinat: 8°29′4″N 13°14′4″W / 8.48444°N 13.23444°W / 8.48444; -13.23444
Country Flag of Sierra Leone Sierra Leone
Region Western Area
District Western Area Urban District
Founded March 11th, 1792
Pamaréntahan
 • Type City council
 • Mayor Herbert George-Williams (APC)
Wewengkon
 • Total 138 sq mi (357 km2)
Èlevasi 84 ft (26 m)
Populasi (2004)
 • Total 772.873
Zona wektu Greenwich Mean Time

Freetown iku ibu kutha sekaligus kutha paling gedhé ing Sierra Leone. Kutha sing diadegaké ing tanggal 11 Maret 1792 iki nduwèni wilayah sing jembaré 357 km² lan pedunung cacahé 1.070.200 jiwa (2006). Freetown minangka kutha plabuhan utama ing Samudra Atlantik.


Sumber artikel punika saking kaca situs web: "http://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=Freetown&oldid=822535"