Nairobi

Saka Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawa / Saking Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawi
Langsung menyang: pandhu arah, pados
Nairobi
—  Kutha  —
Nairobi Skyline

Flag
Nickname(s): The Green City in the Sun
[[file:Cithakan:Location map Kenya|240px|Nairobi is located in Cithakan:Location map Kenya]]<div style="position: absolute; z-index: 2; top: Kaluputan èksprèsi: Karakter tandha wacan "[" ora ditepungi%; left: Kaluputan èksprèsi: Karakter tandha wacan "[" ora ditepungi%; height: 0; width: 0; margin: 0; padding: 0;">
[[File:Cithakan:Location map Kenya|6x6px|Nairobi|link=|alt=]]
<div style="font-size: 90%; line-height: 110%; z-index:90; position: relative; top: -1.5em; width: 6em; Kaluputan èksprèsi: Karakter tandha wacan "[" ora ditepungi">Nairobi
Location of Nairobi
Coordinates: 1°17′S 36°49′E / 1.283°S 36.817°E / -1.283; 36.817Koordinat: 1°17′S 36°49′E / 1.283°S 36.817°E / -1.283; 36.817
Negara Flag of Kénya Kenya
Provinsi Provinsi
Dibentuk 1899
Constituencies of Nairobi
Pamaréntahan
 • Mayor Geoffrey Majiwa
Wewengkon
 • Total 696 km2 (269 sq mi)
Èlevasi 1.661 m (5.450 ft)
Populasi (2009)
 • Total 3.138.295
 • Kapadhetan 4.509/km2 (11,680/sq mi)
  [1]
Demonym Nairobian
Zona wektu EAT (UTC+3)
Kodhe tilpun 020
Kutha kembar
 • Denver,Colorado USA
Website http://www.nairobicity.go.ke
Pemandhangan kutha Nairobi

Nairobi kuwi ibukutha Kenya. Jeneng iki asalé saka basa suku Maasai Ewaso Nyirobi kang maknané "banyu adhem".

Nairobi kuwi salah siji kutha paling gedhé ing Afrika. Kutha iki nduwèni pedunung watara 3 yuta jiwa kanthi jembar wilayah watara 150 km2. Koordinat geografisé yakuwi 1°16′S, 36°48′E.

Iklim[sunting | sunting sumber]

Cuaca rata-rata ing
Sasi Jan Feb Mar Apr Mei Jun Jul Agu Sep Okt Nov Des
Rata-rata dhuwur °C (°F) 24.5 (76) 25.6 (78) 25.6 (78) 24.1 (75) 22.6 (73) 21.5 (71) 20.6 (69) 21.4 (71) 23.7 (75) 24.7 (76) 23.1 (74) 23.4 (74)
Rata-rata endhèk °C (°F) 11.5 (53) 11.6 (53) 13.1 (56) 14.0 (57) 13.2 (56) 11.0 (52) 10.1 (50) 10.2 (50) 10.5 (51) 12.5 (55) 13.1 (56) 12.6 (55)
Curah Udan mm (inch) 64.1 (2.5) 56.5 (2.2) 92.8 (3.7) 219.4 (8.6) 176.6 (7) 35.0 (1.4) 17.5 (0.7) 23.5 (0.9) 28.3 (1.1) 55.3 (2.2) 154.2 (6.1) 101.0 (4)
Sumber: [2] 2008-01-10


Delengen uga[sunting | sunting sumber]

Réferènsi[sunting | sunting sumber]

Sumber artikel punika saking kaca situs web: "http://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=Nairobi&oldid=814565"