Accra

Saka Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawa / Saking Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawi
Langsung menyang: pandhu arah, pados
Pusat kutha Accra
Accra
—  Kutha  —
Downtown accra.jpg
[[file:Cithakan:Location map Ghana|240px|Accra is located in Cithakan:Location map Ghana]]<div style="position: absolute; z-index: 2; top: Kaluputan èksprèsi: Karakter tandha wacan "[" ora ditepungi%; left: Kaluputan èksprèsi: Karakter tandha wacan "[" ora ditepungi%; height: 0; width: 0; margin: 0; padding: 0;">
[[File:Cithakan:Location map Ghana|6x6px|Accra|link=|alt=]]
Accra
Lokasi ing Ghana
Coordinates: 5°33′00″N 0°12′00″W / 5.55°N 0.2°W / 5.55; -0.2Koordinat: 5°33′00″N 0°12′00″W / 5.55°N 0.2°W / 5.55; -0.2
Negara Flag of Ghana Ghana
Region Greater Accra Region
Distrik Wilayah Metropolitan Accra
Dibentuk Abad ke-15
Incorporated (city) 1898
Pamaréntahan
 • Type Mayor–council
 • Mayor Alfred Vanderpuije
Wewengkon[1]
 • Kutha 200 km2 (77,22 sq mi)
 • Metro 894 km2 (345,18 sq mi)
Èlevasi 61 m (200 ft)
Populasi [2][3]
 • Kutha 1.963.264 ('07 est,)
 • Kapadhetan 9.816/km2 (25.424/sq mi)
 • Metro 3.835.304 ('07 est,)
Zona wektu UTC
Kodhe tilpun 030
Website http://www.ama.gov.gh

Accra kuwi ibukutha sekaligus kutha paling gedhé ing Ghana. Accra dumunung ing bagéan kidul Ghana ing koordinat 5°33' LU 0°15' BB. Pedunungé gunggung 1.970.400 jiwa (2005).

Accra diadegaké déning suku Ga ing abad kaping 15 minangka pusat perdagangan kanggo bangsa Portugal.

Accra saiki dilayani déning Bandhara Internasional Kotoka lan pelabuhan utama kang dumunung ing kutha Tema.

Cathetan suku[sunting | sunting sumber]

Sumber artikel punika saking kaca situs web: "http://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=Accra&oldid=814541"