Lusaka

Saka Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawa / Saking Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawi
Langsung menyang: pandhu arah, pados
Lusaka
—  Kota  —
Downtown Lusaka
[[file:Cithakan:Location map Zambia|240px|Lusaka is located in Cithakan:Location map Zambia]]<div style="position: absolute; z-index: 2; top: Kaluputan èksprèsi: Karakter tandha wacan "[" ora ditepungi%; left: Kaluputan èksprèsi: Karakter tandha wacan "[" ora ditepungi%; height: 0; width: 0; margin: 0; padding: 0;">
[[File:Cithakan:Location map Zambia|6x6px|Lusaka|link=|alt=]]
<div style="font-size: 90%; line-height: 110%; z-index:90; position: relative; top: -1.5em; width: 6em; Kaluputan èksprèsi: Karakter tandha wacan "[" ora ditepungi">Lusaka
Lokasi Lusaka di Zambia
Coordinates: 15°25′S 28°17′E / 15.417°S 28.283°E / -15.417; 28.283Koordinat: 15°25′S 28°17′E / 15.417°S 28.283°E / -15.417; 28.283
Negara Flag of Zambia Zambia
Provinsi Lusaka
Madeg 1905
Status kota 25 Agustus 1960
Pamaréntahan
 • Mayor of Lusaka Robert Chikwelete
Wewengkon
 • Total Cithakan:Infobox settlement/metric/mag
Èlevasi 1.279 m (4,196 ft)
Populasi (2007)
 • Total 3.100.000
 • Kapadhetan 44.285,7/km2 (1,146,990/sq mi)
Zona wektu SAST (UTC+2)
Kodhe tilpun (1)
Website http://www.lcc.gov.zm

Lusaka kuwi ibukutha sekaligus kutha paling gedhé ing negara Zambia. Kutha iki dumunung ing bagéan wétan-tengah Zambia ing elevasi 1.400 m lan koordinat 15°25' LS 28°17' BT. Pedunungé ana 1.640.000 jiwa (2000).

Lusaka diadegaké taun 1905 déning para migran saka Eropah. Kutha iki wiwitané arupa padésan kang dijenengaké miturut jeneng kepala désa Lusaaka. Ing taun 1935, Lusaka nggantèkaké Livingstone minangka ibukutha Rhodesia Lor, sawijining koloni Britania Raya. Wiwit Zambia mardika ing taun 1964, Lusaka nduwèni satus dadi ibukutha Zambia.

Pranala njaba[sunting | sunting sumber]

Sumber artikel punika saking kaca situs web: "http://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=Lusaka&oldid=814562"