Port Louis

Saka Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawa / Saking Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawi
Langsung menyang: pandhu arah, pados
Port Louis
Port Louis dan pelabuhannya di lihat dari udara.

Seal
Distrik Port Louis
[[file:Cithakan:Location map Mauritius|240px|Port Louis is located in Cithakan:Location map Mauritius]]<div style="position: absolute; z-index: 2; top: Kaluputan èksprèsi: Karakter tandha wacan "[" ora ditepungi%; left: Kaluputan èksprèsi: Karakter tandha wacan "[" ora ditepungi%; height: 0; width: 0; margin: 0; padding: 0;">
[[File:Cithakan:Location map Mauritius|6x6px|Port Louis|link=|alt=]]
<div style="font-size: 90%; line-height: 110%; z-index:90; position: relative; top: -1.5em; width: 6em; Kaluputan èksprèsi: Karakter tandha wacan "[" ora ditepungi">Port Louis
Distrik Port Louis
Coordinates: 20°10′S 57°31′E / 20.167°S 57.517°E / -20.167; 57.517
Negara Flag of Mauritius Mauritius
Dibentuk 1735
Status Kota 25 Agustus 1966
Pamaréntahan
 • President of Mauritius Sir Anerood Jugnauth
 • Lord Mayor The Hon.Mahendra Gondeea
Wewengkon
 • City 42,7 km2 (165 sq mi)
 • Urban 6,3 km2 (24 sq mi)
Populasi (2003)
 • City 147.688
 • Kapadhetan 3.458,73/km2 (895,810/sq mi)
Zona wektu MUT (UTC+4)
Website mpl.intnet.mu/home.htm

Port Louis minangka ibukutha negara Mauritius lan kutha paling gedhé ing pulo iki. Kutha iki nduwèni pedunung cacahé 147.688 jiwa kanthi jembar wewengkon 6,3 km&sup2. Kutha iki duwé angka kapadhetan pedunung 3.458,73 jiwa/km². Kutha Port Louis iki minangka kutha pelabuhan utama ing Samodra Hindia. Diadegaké taun 1735 déning wong Prancis.

Delengen uga[sunting | sunting sumber]

Pranala njaba[sunting | sunting sumber]

Sumber artikel punika saking kaca situs web: "http://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=Port_Louis&oldid=880066"