Bangui

Saka Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawa / Saking Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawi
Langsung menyang: pandhu arah, pados
Bangui
gerbang ing Bangui
[[file:Cithakan:Location map Central African Republic|240px|Bangui is located in Cithakan:Location map Central African Republic]]<div style="position: absolute; z-index: 2; top: Kaluputan èksprèsi: Karakter tandha wacan "[" ora ditepungi%; left: Kaluputan èksprèsi: Karakter tandha wacan "[" ora ditepungi%; height: 0; width: 0; margin: 0; padding: 0;">
[[File:Cithakan:Location map Central African Republic|6x6px|Bangui|link=|alt=]]
<div style="font-size: 90%; line-height: 110%; z-index:90; position: relative; top: -1.5em; width: 6em; Kaluputan èksprèsi: Karakter tandha wacan "[" ora ditepungi">Bangui
Peta Republik Afrika Tengah kan nunjukake Bangui
Coordinates: 4°22′N 18°35′E / 4.367°N 18.583°E / 4.367; 18.583Koordinat: 4°22′N 18°35′E / 4.367°N 18.583°E / 4.367; 18.583
Negara Flag of the Central African Republic Republik Afrika Tengah
Prefektur Ombella-M'Poko
Pamaréntahan
 • Mayor Jean-Barkes Gombe-Kette
Wewengkon
 • Total 67 km2 (26 sq mi)
Èlevasi 369 m (1,211 ft)
Populasi (2006)
 • Total 622.771
 • Kapadhetan 9.295,1/km2 (240,740/sq mi)
Pencitraan Satelit kutha Bangui

Bangui kuwi ibukutha sekaligus kutha paling gedhé ing Republik Afrika Tengah. Pedunungé ana 531.783 jiwa (2003). Kutha iki pisanan didegaké ing taun 1889. Pedunung utama Republik Afrika Tengah sebagéan manggon ing bagéan kulon negara iku, yakuwi ing Bangui. Kutha iki minangka pusat ekonomi Republik Afrika Tengah. Kutha iki jembaré 67 km²

Pranala jaba[sunting | sunting sumber]

Sumber artikel punika saking kaca situs web: "http://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=Bangui&oldid=812934"