Kigali

Saka Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawa / Saking Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawi
Langsung menyang: pandhu arah, pados
Kigali
Kigali, Rwanda
[[file:Cithakan:Location map Rwanda|240px|Kigali is located in Cithakan:Location map Rwanda]]<div style="position: absolute; z-index: 2; top: Kaluputan èksprèsi: Karakter tandha wacan "[" ora ditepungi%; left: Kaluputan èksprèsi: Karakter tandha wacan "[" ora ditepungi%; height: 0; width: 0; margin: 0; padding: 0;">
[[File:Cithakan:Location map Rwanda|6x6px|Kigali|link=|alt=]]
<div style="font-size: 90%; line-height: 110%; z-index:90; position: relative; top: -1.5em; width: 6em; Kaluputan èksprèsi: Karakter tandha wacan "[" ora ditepungi">Kigali
Map of Rwanda showing the location of Kigali.
Coordinates: 1°56′38″S 30°3′34″E / 1.94389°S 30.05944°E / -1.94389; 30.05944Koordinat: 1°56′38″S 30°3′34″E / 1.94389°S 30.05944°E / -1.94389; 30.05944
Negara Flag of Rwanda Rwanda
Provinsi Kutha Kigali
Pamaréntahan
 • Mayor Aisa Kirabo Kacyira
Wewengkon
 • Total 730 km2 (280 sq mi)
Èlevasi 1.567 m (5,141 ft)
Populasi (2009)
 • Total 965.398
 • Kapadhetan 1.165,8/km2 (30,190/sq mi)
  estimated
Zona wektu CAT (UTC+2)
 • Summer (DST) none (UTC+2)
Distrik
1. Gasabo
2. Kicukiro
3. Nyarugenge
right|117px
Website www.kigalicity.gov.rw

Kigali iku ibu kutha Rwanda. Kutha iki nduwé pedhunung 330.000 jiwa.

Sejarah[sunting | sunting sumber]

Ing taun 1907 kutha iki didadèkaké ibu kutha déning para panjajah Jerman.

Ing taun 1994, Genosidha Rwanda kadadéyan ing kutha iki. Nalika iku, mèh 1 yuta wong Tutsi lan wong Hutu sing modherat dipatèni entèk-entèkan déning wong Hutu.


Artikel punika taksih tulisan rintisan (stub). Sinten kémawon ingkang kersa mbenakaken, sumangga kémawon.

Sumber artikel punika saking kaca situs web: "http://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=Kigali&oldid=804849"