Addis Ababa

Saka Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawa / Saking Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawi
Langsung menyang: pandhu arah, pados
Addis Ababa
Péta Ethiopia
Coordinates: 9°2′0″N 38°42′0″E / 9.033333°N 38.7°E / 9.033333; 38.7
Chartered city Addis Ababa
Pamaréntahan
 • Walikutha Berhanu Deresa
Wewengkon
 • City 530,14 km2 (20,469 sq mi)
 • Land 530,14 km2 (20,469 sq mi)
Populasi (2007)
 • City 3.627.934
 • Kapadhetan 5.607,96/km2 (1,452,450/sq mi)
 • Urban 2.993.719
 • Metro 2.973.004

Addis Ababa (basa Amhara አዲስ አበባ, "kembang anyar") kuwi ibukutha Etiopia. Addis Ababa ndarbèni status kutha lan provinsi. Kutha iki nduwé luwih saka 80 suku bangsa kang wicara jroning 80 basa, lan komunitas Kristen lan Muslim. Dunungé ana ing 9°1'60" Lintang Lor, 38°42' Bujur Wétan (9.0333, 38.7). [1]

Panggonan iki dipilih déning Ratu Taytu Betul lan didegaké ing taun 1886 déning garwané, Kaisar Menelik II, lan saiki nduwèni pedunung watara 4 yuta jiwa, kanthi tuwuhing pedunung taunan 8%.

Kutha iki dumunung ing sikilé Gunung Entoto lan dihubungaké karo mancanegara liwat Bandara Internasional Bole. Addis Ababa uga ndarbèni jalur sepur menyang Djibouti.

Fosil kerangka manungsa purba "Lucy" (ing Ethiopia diarani Dinkinesh) disimpen ing museum nasional ing Addis Ababa.


Subbagéyan2[sunting | sunting sumber]

Pranala jaba[sunting | sunting sumber]

Logo Wikimedia Commons
Pirsani galeri bab Addis Ababa ing Wikimedia Commons.


Kutha-kutha ing Ethiopia

Adama (Nazret) | Addis Ababa | Adigrat | Adwa | Ambo | Arba Minch | Asaita | Asella | Asosa | Awasa | Axum | Bahir Dar | Debre Berhan | Debre Marqos | Debre Tabor | Debre Zeyit | Degehabur | Dembidolo | Dessie | Dila | Dire Dawa | Gambela | Goba | Gode | Gondar | Harar | Irgalem | Jijiga | Jimma | Kebri Dahar | Kombolcha | Mek'ele | Negele Arsi | Negele Boran | Nekemte | Shashamane | Sodo | Weldiya | Wukro | Ziway

Sumber artikel punika saking kaca situs web: "http://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=Addis_Ababa&oldid=819961"