Adama

Saka Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawa / Saking Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawi
Langsung menyang: pandhu arah, pados
Gari liwat ing dalan Dire Dawa-Addis Ababa ing Adama, Ethiopia.

Adama (Oromo Adaama, Ge'ez ኣዳማ ādāmā)dikenal uga minangka[1] Nazret utawa Nazreth (ናዝሬት nāzrēt)kuwi sawijining kutha ing Ethiopia lan ibukutha region Oromia. Kutha iki dumunung ing zone Misraq Shewa ing Oromia, koordinat 8.55° N 39.27° E, elevasi 1712 meter, kira-kira 100 km sisih kidul-wétan Addis Ababa.

Referensi[sunting | sunting sumber]

  1. ^ Alain Gascon, "Adaama" in Siegbert von Uhlig, ed., Encyclopaedia Aethiopica, Wiesbaden:Harrassowitz Verlag, 2003, p.70.

Pranala jaba[sunting | sunting sumber]

Wikivoyage   Pirsani pandhuan wisata Adama ing Wikivoyage


Kutha-kutha ing Ethiopia

Adama (Nazret) | Addis Ababa | Adigrat | Adwa | Ambo | Arba Minch | Asaita | Asella | Asosa | Awasa | Axum | Bahir Dar | Debre Berhan | Debre Marqos | Debre Tabor | Debre Zeyit | Degehabur | Dembidolo | Dessie | Dila | Dire Dawa | Gambela | Goba | Gode | Gondar | Harar | Irgalem | Jijiga | Jimma | Kebri Dahar | Kombolcha | Mek'ele | Negele Arsi | Negele Boran | Nekemte | Shashamane | Sodo | Weldiya | Wukro | Ziway

Sumber artikel punika saking kaca situs web: "http://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=Adama&oldid=868041"