Sodo

Saka Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawa / Saking Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawi
Langsung menyang: pandhu arah, pados

Sodo utawa Wolaita Sodo kuwi sawijining kutha ing kidul-tengah Ethiopia. Dumunung ing zona Wolaita saka region Southern Nations, Nationalities, and Peoples, Sodo dumunung ana ing koordinat 8o35' N, 35o49' E kanthi elevasi antara 1600 lan 2100 meter sakdhuwuré segara. Kutha iki minangka pemukiman paling gedhé ing woreda, Sodo Zuria.

Miturut angka saka Badan Statistik Pusat ing taun 2005, kutha iki nduwé pedunung cacahé 65,737, dumadi saka 34,069 lanang, lan 31,668 wadon.[1] Miturut sènsus nasional taun 1994, kutha iki populasiné ana 36,287 jiwa.

Rujukan[sunting | sunting sumber]


Kutha-kutha ing Ethiopia

Adama (Nazret) | Addis Ababa | Adigrat | Adwa | Ambo | Arba Minch | Asaita | Asella | Asosa | Awasa | Axum | Bahir Dar | Debre Berhan | Debre Marqos | Debre Tabor | Debre Zeyit | Degehabur | Dembidolo | Dessie | Dila | Dire Dawa | Gambela | Goba | Gode | Gondar | Harar | Irgalem | Jijiga | Jimma | Kebri Dahar | Kombolcha | Mek'ele | Negele Arsi | Negele Boran | Nekemte | Shashamane | Sodo | Weldiya | Wukro | Ziway

Sumber artikel punika saking kaca situs web: "http://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=Sodo&oldid=812923"