Dar es Salaam

Saka Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawa / Saking Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawi
Langsung menyang: pandhu arah, pados
Dar es Salaam
Mzizima
Dar
—  Kutha  —
Dar es Salaam City skyline
[[file:Cithakan:Location map Tanzania|240px|Dar es Salaam is located in Cithakan:Location map Tanzania]]<div style="position: absolute; z-index: 2; top: Kaluputan èksprèsi: Karakter tandha wacan "[" ora ditepungi%; left: Kaluputan èksprèsi: Karakter tandha wacan "[" ora ditepungi%; height: 0; width: 0; margin: 0; padding: 0;">
[[File:Cithakan:Location map Tanzania|6x6px|Dar es Salaam|link=|alt=]]
Dar es Salaam
Location of Dar es Salaam in Tanzania
Coordinates: 6°48′S 39°17′E / 6.8°S 39.283°E / -6.8; 39.283Koordinat: 6°48′S 39°17′E / 6.8°S 39.283°E / -6.8; 39.283
Country Tanzania
Districts
Pamaréntahan
 • Mayor Dr Didas Massaburi
WewengkonRegion/Province
 • Kutha 1.590,5 km2 (6,141 sq mi)
 • Water 0 km2 (0 sq mi)
Populasi (2002)
 • Metro 2.497.940
Zona wektu GMT +3

Dar-es-Salaam (دار السلام [saka basa Arab kanthi makna: "Omah Damai"] Dār as-Salām), lan biyèn dikenal minangka Mzizima kuwi ibukutha sekaligus kutha paling gedhé ing Tanzania. Pedunungé ing dhaérah kutha watara 2.456.100 jiwa (2005).

Delengen uga[sunting | sunting sumber]

Pranala njaba[sunting | sunting sumber]

Sumber artikel punika saking kaca situs web: "http://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=Dar_es_Salaam&oldid=820512"