Monumèn Renaisans Afrika

Saka Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawa / Saking Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawi
Langsung menyang: pandhu arah, pados

Monumèn Renaisans Afrika (Basa Prancis Monument de la Renaissance africaine; Inggris Monument to the African Renaissance) iku sawijining monumèn ing Ouakam, Dakar, Senegal. Monumèn sing digawé saka kuningan iki, dhuwuré 50 mèter lan monumèn iki reca sing dhuwur dhéwé sa-Afrika. Monumèn iki arupa patung wong telu sing metu saka sawijining gunung geni. Wong iki yaiku wong lanang siji sing nyekel bojoné lan anaké.

Monumèn iki diresmèkaké ing tanggal 4 April 2010. Pamrakarsa monumèn iki yaiku Présidèn Senegal Abdoulaye Wade. Sing mbangun monumèn iki yaiku Korea Lor.

Pranala njaba[sunting | sunting sumber]