Kacang

Saka Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawa / Saking Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawi
Langsung menyang: pandhu arah, pados
Kacang
Wangun kacang

Kacang yaiku istilah non-botani kang biasa dianggo nyebutaké wiji tetanduran polong-polongan (nanging ora kabèh).[1] Kacang uga digunakaké kanggo nyebutaké jeneng woh-wohan (polong) utawa tanduran kang bisa ngasilaké.[1] Ing Jakarta, tembung "kacang" biasané kanggo nyebut ing sesebutan kacang polong kacang brol.[1] Kacang maksudé ora padha karo nut (basa Inggris), nanging arep padha karo pulse ditambah karo kedhelé, kacang brol lan kacang lanjaran (kacang panjang).[1] Kacang biasané nduwèni kandhutan protein lan utawa lemak kang lumayan dhuwur, saéngga kacang iki minangka bahan pangan kang wigati banget.[1] Wijiné kang gedhé lan wis garing nduwèni kandhutan glepung|glepung kang akèh biasané ora diarani "kacang", nanging "kara" utawa "kara".[1]

Kacang biasané uga kanggo panganan olahan, kang biasa digawé saka kacang lemahkacag lemah.[2]

Jinising kacang[sunting | sunting sumber]

Istilah-istilah kang kanggo tembung "kacang":

  • Kacang atom
  • Kacang garing
  • Kacang godhog
  • Selé kacang

Cathetan Suku[sunting | sunting sumber]

  1. ^ a b c d e f (id)Kacang (Dipuntingali tanggal 27 Juni 2011)
  2. ^ (id)Kacang Tanah (Arachis hypogea) (Dipuntingali tanggal 27 Juni 2011)
Sumber artikel punika saking kaca situs web: "http://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=Kacang&oldid=837201"