Britania Raya

Saka Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawa / Saking Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawi
Langsung menyang: pandhu arah, pados
United Kingdom of Great Britain and Northern Ireland
Motto: Dieu et mon droit (Motto karajaan)
(Basa Prancis: Gusti lan Hakku)1
Lagu kabangsanGod Save the Queen4
Ibu kutha
and largest city
London
Basa resmi Ora ana; Inggris minangka de facto 2
Pamaréntahan Monarki konstitusional
 -  Ratu Elizabeth II
 -  Perdana Menteri David Cameron
Pangadegan
 -  Banyu (%) 1,3%
Pedunung
 -  2004 estimate 60.270.708 (Urutan kaping 22)
 -  2001 census 58.789.194
PDB (KKB) 2005 estimate
 -  Total AS$1.739.572 yuta (Urutan kaping 7)
 -  Per capita AS$28.877 (Urutan kaping 18)
Valuta Pound sterling (£) (GBP)
Zona wektu GMT (UTC+0)
 -  Summer (DST) BST (UTC+1)
Kodhe tilpun 44
Internet TLD .uk5

Britania Raya (Basa Inggris: United Kingdom of Great Britain) iku sawijining negara ing bawana Eropah. Pedunungé cacahé kira-kira ana 56 yuta. Ibu kuthané iku London. Negara iki kerep diarani Inggris, nanging sajatiné aran iki kurang cocog amerga Inggris iku sawijining negara bagéyan utawa diarani Home Nation ing basa Inggris.

Pamérangan administratif[sunting | sunting sumber]

Britania Raya dipérang dadi papat negara:

Jeneng Britania Raya jroning basa dhaérah[sunting | sunting sumber]

Delengen uga[sunting | sunting sumber]

Pranala njaba[sunting | sunting sumber]

Commons-logo.svg
Wikimedia Commons gadhah galeri bab:

Wikivoyage   Pirsani pandhuan wisata Britania Raya ing Wikivoyage

Sumber artikel punika saking kaca situs web: "http://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=Britania_Raya&oldid=815999"