Afrika Lor

Saka Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawa / Saking Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawi
Langsung menyang: pandhu arah, pados
Peta Afrika. Negara-negara sing diwernani ijo tuwa kuwi negara-negara Afrika Lor miturut definisi PBB. Negara-negara liya sing kerep dianggep minangka bagéan Afrika Lor diwernani ijo enom.

Afrika Lor kuwi tlatah ing bawana Afrika sing budaya lan pedunungé béda karo dhaérah ing Afrika liyané. Pedunung Afrika Lor sabagéan gedhé klebu ras kulit putih lan penutur basa Afro-Asia sing nganut agama Islam.

Negara-negara Afrika Lor kerep uga disebut negara-negara Maghribi.

Daftar negara-negara ing Afrika Lor, miturut definisi PBB:[1]

Kadhangkala negara-negara ing ngisor iki uga dilebokaké Afrika Lor:

Dhaérah Afrika Lor diwatesi Gurun Sahara saka dhaérah Afrika liyané.

Delengen uga[sunting | sunting sumber]


Cathetan sikil[sunting | sunting sumber]

Pranala njaba[sunting | sunting sumber]


Sumber artikel punika saking kaca situs web: "http://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=Afrika_Lor&oldid=814674"