Samodra

Saka Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawa / Saking Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawi
Langsung menyang: pandhu arah, pados
Samodra ing bumi ditingali saking Kutub Kidul
5 samudra: Pasifik, Atlantik, Hindia, Arktik, lan Antartika
Lima samudra dunia

Samodra utawi samudra (saking basa Sangskreta) punika seganten ingkang wiyar lan minangka massa toya asin ingkang sambung-sinambung wonten ing lumahing bumi lan dipun watesi déning bawana utawi kepuloan ageng.

Wonten gangsal samodra ing bumi inggih punika:

Samodra wiyaripun antawis 71% saking sedaya lumahing bumi, kanthi tlatah watawis 361 yuta kilometer pesagi, isi samodra watawis 1.370 yuta km³, lan lebetipun rata-rata 3.790 meter. (Perètangan punika mboten klebet seganten ingkang mboten kahubungaken sacara langsung kaliyan samodra, sepertos Seganten Kaspia). Bagéan ingkang langkung alit saking samodra ing antawisipun: seganten, selat, lan teluk.

Ekologi[sunting | sunting sumber]

Makhluk ingkang gesang wonten ing salebeting samodra antawisipun:

Ugi pirsani[sunting | sunting sumber]

Pranala jawi[sunting | sunting sumber]

Artikel punika taksih tulisan rintisan (stub). Sinten kémawon ingkang kersa mbenakaken, sumangga kémawon.

Sumber artikel punika saking kaca situs web: "http://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=Samodra&oldid=867146"