Selat

Saka Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawa / Saking Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawi
Langsung menyang: pandhu arah, pados
Selat Gibraltar sing misahak Spanyol lan Maroko lan ngubungaké segara Mediterania karo Samudra Atlantik

Selat iku sawijining tlatah banyu sing relatif ciut sing ngubungaken rong bagéan perairan sing luwih gedhé, lan amarga saka kuwi biasané dumunung ing antara rong dharatan. Selat gawéyan diarani terusan utawa kanalKanal.

Sumber artikel punika saking kaca situs web: "http://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=Selat&oldid=821236"