Hindia

Saka Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawa / Saking Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawi
Langsung menyang: pandhu arah, pados
     Hindhia Wétan      Subbawana India/India Raya      Papua bagéan kulon
Disambig.svg

Hindia utawi Hindia Wétan (utawi India Wétan) punika istilah ingkang asring dipunginakaken kanggé nyebat kapuloan ing Asia Kidul-wétan, utaminipun kapuloan Melayu.[1][2] Hindia ugi dipunginakaken kanggé nyebat dharatan ing Asia Kidul lan Kidul-wétan[1], kapérang saking India, Pakistan, Bangladesh, Myanmar, Sri Lanka, Maladewa, Thailand, Kamboja, Laos, Brunei, Singapura, Filipina, Timor Leste, Malaysia lan Indonésia.

Réferènsi[sunting | sunting sumber]

  1. ^ a b Oxford Dictionary of English 2e, Oxford University Press, 2003, "East Indies/East India"
  2. ^ Britannica.com "East Indies"
Sumber artikel punika saking kaca situs web: "http://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=Hindia&oldid=842684"