Géografi

Saka Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawa / Saking Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawi
Langsung menyang: pandhu arah, pados
Kaca samak Geographia cetaan taun 1535

.

Géografi iku asal katané saka basa Yunani yaiku utawa Bumi lan graphein utawa nulis/njelasaké. Géografi iku èlmu bab enggon utawa lokasi ing planet bumi sing dikaitké karo wangun-wangun fisik ing permukaan bumi lan menungsa. Lokasi lan wangun-wangun fisik permukaan bumi iku gampang dipirsani saka peta, mulané akèh duwé pamahaman (ciut) yèn géografi iku padha karo èlmu peta kamangka peta iku mung salah siji prangkat ing géografi.

Wangun-wangun fisik permukaan bumi sing dikaitké karo èlmu-èlmu géologi, géodesi, oceanografi lan atmosfer iku dadi salah siji cabang èlmu géografi yaiku ngèlmu bumi.

Sajarah[sunting | sunting sumber]

Géografi dikenal dadi èlmu iku wiwit abad kaping 18, dhasaré yaiku saka cathetan-cathetan lan pangalaman-pangalaman para panjlajah bumi. Banjur èlmu iku ngrembaka lan kenceng gandhèng cènèngé karo èlmu-èlmu géologi, botani, ékonomi, sosiologi lan demografi.

Mangga pirsani[sunting | sunting sumber]

Pranala njaba[sunting | sunting sumber]

Cabang utama jroning Èlmu sosial
Antropologi | Ékonomi | Géografi | Linguistik | Manajemen | Pendhidhikan | Èlmu pulitik | Psikologi | Sajarah | Sosiologi

Sumber artikel punika saking kaca situs web: "http://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=Géografi&oldid=804748"