Kartografi

Saka Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawa / Saking Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawi
Langsung menyang: pandhu arah, pados
Wilayah-wilayah jroning kartogram ing Indonésia ing endi saben propinsi ukurane diowahi dadi proporsional kanthi populasi (cacah penduduke) taun 2004. Werna nuduhake asil pikolehe kursi ing pamilihan legislatif ing Pemilu 2004 kanggo 2 partai paling gedhe: Partai Demokrasi Indonesia Perjuangan (PDIP) lan Partai Golkar.

Kartografi yaiku studi lan praktik gawe peta utawa globe. Peta sacara tradisional wis digawe kanthi nggunakake pena lan kertas, ananging muncule lan panyebarane komputer wis ngrevolusionerake kartografi. Banyal peta komersial kang nduweni mutu apik saiki digawe kanthi perangkat lunak pangaweyan peta kang minangka salah siji ing antarane telu jinis utama; CAD (desain berbatuan komputer), GIS (Sistem Informasi Geografis), lan perangkat lunak ilustrasi peta kang khusus.

Pranala jaba[sunting | sunting sumber]

Sumber artikel punika saking kaca situs web: "http://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=Kartografi&oldid=834251"