Iwak Lumba-lumba

Saka Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawa / Saking Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawi
(Dipunpindhah saking Lumba-lumba)
Langsung menyang: pandhu arah, pados
Lumba-lumba
Temporal range: Miocene awal - Saiki
Lumba-lumba Australia
Klasifikasi èlmiah
krajan: Animalia
filum: Chordata
kelas: Mammalia
ordo: Cetacea
Suborder: Odontoceti
kulawarga: Delphinidae lan Platanistoidea
Gray, 1821
Genus

Pirsani artikel ing ngisor.

Lumba-lumba iku mamalia laut sing cerdas banget. Saliyané iku sistem alamiah sing nglengkapi awake uga komplès banget. Saéngga akèh tèknologi sing inspirasiné saka lumba-lumba. Salah siji contoné yaiku kulit lumba-lumba sing bisa nyilikaké gèsèkan karo banyu, saéngga sithik banget rerendhet lumba-lumba anggoné mbluru ing banyu. Perkara iki sing dipigunaaké para perenang kanggo ngrancang klambi renang sing mèmper kulit lumba-lumba.

Taksonomi[sunting | sunting sumber]

Enem kéwan ing famili Delphinidae umumé disebut "paus". Kéwan iki sok disebut "blackfish" (iwak ireng):

Pirsanana uga[sunting | sunting sumber]

Commons-logo.svg
Wikimedia Commons gadhah galeri bab:

Pranala njaba[sunting | sunting sumber]

Sumber artikel punika saking kaca situs web: "http://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=Iwak_Lumba-lumba&oldid=814709"