Chordata

Saka Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawa / Saking Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawi
Langsung menyang: pandhu arah, pados
Chordata
Temporal range: Pungkasan Ediacaran - Saiki
Tuna sirip kuning, Thunnus albacares
Klasifikasi èlmiah
Domain: Eukaryota
krajan: Animalia
Subkrajan: Eumetazoa
Superfilum: Deuterostomia
(unranked): Bilateria
filum: Chordata
Bateson, 1885
Kelas

pirsani teks

Filum Chordata iku klompok kéwan, kalebu vertebrata lan sapérangan kéwan invertebrata sing duwé ciri-ciri sarupa. Kabèh anggota klompok iki, ing sawijining wektu kauripané, duwé notokorda, tali saraf dorsal sing ana ronggané, celah faring (pharyngeal slits), endostyle, lan buntut sing ana ototé sing ngliwati anus. Chordata kapérang dadi telung subfilum: Urochordata, Cephalochordata, lan Vertebrata.

Sumber artikel punika saking kaca situs web: "http://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=Chordata&oldid=813753"