Nematoda

Saka Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawa / Saking Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawi
Langsung menyang: pandhu arah, pados
Nematoda
Klasifikasi èlmiah
Domain: Eukaryota
krajan: Animalia
filum: Nematoda
Kelas

Nematoda (saka basa Yunani νῆμα (nema): "benang" + -ώδη -ode seperti (kaya)) inggih punika filum. Filum ingkang kagolong salah satunggaling filum ingkang anggotanipun paling kathah tinimbang jinis liya (kira-kira 80.000 spesies, 15.000 tuladhanipun kados parasit). Tuladha sanesipun inggih punika cacing tambang.

Sumber artikel punika saking kaca situs web: "http://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=Nematoda&oldid=865456"