Urochordata

Saka Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawa / Saking Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawi
Langsung menyang: pandhu arah, pados
Tunicate
Temporal range: Early Cambrian
Tulip laut, Pyura spinifera
Klasifikasi èlmiah
krajan: Animalia
filum: Chordata
Subfilum: Urochordata
Giribet et al., 2000
Kelas

Ascidiacea (2,300 spesies)
Thaliacea
Appendicularia
Sorberacea

Urochordata yakuwi subfilum saka vertebrata. Urochordata saka basa latin (Uro: ekor, chorda: batang penyokong tubuh dalam). Kang paling njenggol yakuwi tunicates laut squirts (kelas Ascidiacea). Ana macem-macem jinisé awak ning koloni. Paling akeh ning awak yakuwi sing paling akeh tekak insang slits kang gunané kanggo saringan panganan.

Urochordata umumé sering disebut Tunicata (Tunicate = mantel). Akehé tunicate yakuwi kewan laut kang meneng utawa nempel (sesil) ning wewatuan. Tunicata liyané urip ning laut kaya plankton. Ning subfilum iki ana 3 kelas yakuwi:

  • Ascidiacea
  • Thaliacea
  • Appendicularia

Kelas-kelas kuwi duweni sifat kang unik amarga duweni cirri tartemtu. Kabehané Ascideacea yakuwi cecil, ananging klass liyané yaiku pelagic. Ning sajarah uripé duweni sajumlah seri utawa rentetan perubahan. antarané kuwi kaya-kaya pergantian turunan kayata cirri ning watara kewan Invertebrata kang esih ana.

Sumber artikel punika saking kaca situs web: "http://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=Urochordata&oldid=835210"