Oligochaeta

Saka Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawa / Saking Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawi
Langsung menyang: pandhu arah, pados
Oligochaeta
Earthworm (Lumbricus terrestris)
Klasifikasi èlmiah
krajan: Animalia
filum: Annelida
kelas: Clitellata
Subkelas: Oligochaeta
Ordo

Haplotaxida
Lumbriculida
Moniligastrida

Oligochaeta yakuwi kelas saka filum Annelida. Jenengé asalé saka oligo kang artiné sacuil lan chaeta kang artiné rambut kaku. Segmen ning awaké Oligochaeta namung ditemoni setae sacuil. Segmen-segmen tartemtu nduweni klitelum kang gunané kanggo njagani endhog-endhog. Reproduksiné dilakoni kanthi cara hermafrodit ananging ora tau kedaden pembuahan dhewe.


Famili[sunting | sunting sumber]

Ning ngisor iki yakuwi famili saka Oligochaeta, panemu lan tauné ditemukaké.

Famili Panemu Taun
Randiellidae Erséus & Strehlow 1986
Tubificidae Vejdovsky 1884
Enchytraeidae Vejdovsky 1879
Moniligastridae Claus 1880
Alluroididae Michaelsen 1900
Syngenodrilidae Smith and Green 1919
Tumakidae Righi 1995
Ailoscolecidae Bouché 1969
Moniligastridae Claus 1880
Alluroididae Michaelsen 1900
Sumber artikel punika saking kaca situs web: "http://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=Oligochaeta&oldid=834703"