Wuchereria bancrofti

Saka Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawa / Saking Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawi
Langsung menyang: pandhu arah, pados
filaria
Klasifikasi èlmiah
krajan: Animalia
filum: Nematoda
kelas: Secernentea
ordo: Spirurida
Suborder: Spirurina
kulawarga: Onchocercidae
Genus: Wuchereria
Wuchereria bancrofti
Klasifikasi lan bahan-bahan èksternal
ICD-10 B74.0 [1]
ICD-9 125.0

Wuchereria bancrofti disebat uga Cacing Filaria yakuwi kelas saka anggota Avertebrata kang kagolong ning sajroning filum Nemathelminthes. [2]

Bentuké cacing iki gilig dawa, kaya benang mula disebut filaria, Penyakit iki nyebabaké lelara kaki gajah (elephantiasis), sikilé sing lara bakal abuh.[3]

Perjalanan Uripé[sunting | sunting sumber]

Cacing iki urip ning pembuluh limfe ning sikil. Menawa terlalu akeh gunggungé, bisa nyebabaké aliran limfe kesumbat mula sikil dadi abuh. Nalika wis gedhe, cacing iki ngasilaké endhog kang sawisé kuwi bakal netes dadi anak cacing kang cilik disebut mikrofilaria. Sawisé kuwi, mikrofilaria bakal nyebar ning sakjeroning getih. Larva iki bisa mindah maring predaran getih cilik ning sakngisoré kulit. Menawa nalika kuwi ana nyamuk kang nyokot, larvané bisa nembus dinding usus nyamuk nuli mlebu marang ototé dada nyamuk, sawisé kuwi bakal ngalami pertumbuhan, larva iki bakal bisa mlebu maring alat penusuk. Mula menawa nyamuk kuwi nyokot wong liya, wong sing dicokot kuwi bakal kena lelara iki lan sakterusé.[3]

Referensi[sunting | sunting sumber]

  1. ^ Wikipedia Wuchereria bancrofti bahasa Inggris. Diakses 8 Februari 2011
  2. ^ Buku sekolah elektronik [|Moch Anshori, Djoko Martono] (2009). Biologi 1 : Untuk Sekolah Menengah Atas (SMA)-Madrasah Aliyah (MA) Kelas X. Jakarta: Pusat Perbukuan Departemen Pendidikan Nasional. ISBN : 978-979-068-129-3 ( no.jil.lengkap) / ISBN : 978-979-068-130-9.
  3. ^ a b Buku sekolah elektronik [|Idun Kistinnah, Endang Sri Lestari] (2009). Biologi 1 : Makhluk Hidup dan Lingkungannya Untuk SMA/MA Kelas X. Jakarta: Pusat Perbukuan Departemen Pendidikan Nasional. ISBN 978-979-068-129-3 (no. jilid lengkap) / ISBN 978-979-068-131-6.