ICD

Saka Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawa / Saking Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawi
Langsung menyang: pandhu arah, pados

International Statistical Classification of Diseases and Related Health Problems utawa dicekak ICD iku sawijining sistem klasifikasi panyakit lan manéka warna jinis tandha, simptoma, kelainan, komplain lan panyebab èksternal panyakit. Saben kondhisi kaséhatan diwènèhi kategori lan kodhe. ICD dipublikasèkaké déning Organisasi Kaséhatan Donya lan dipigunakaké kanggo morbiditas, mortalitas, sistim reimbursemen lan minangka panunjang kaputusan jroning kedhokteran.

ICD-9[sunting | sunting sumber]

Pirsani: Daftar kodhe ICD-9

ICD-9 iku sawijining publikasi déning WHO ing taun 1977, wektu iki, National Center for Health Statistics ing Amérika Sarékat wis gawé èkstènsi saka kelanjutan sistim iki sing bisa luwih daya guna dianggo data mobiditas lan bagéan saka procedure codes wis ana ing [1], Bagian èkstènsi iki disebut minangka "ICD-9-CM", nganggo panambahan CM kanggo parujukan ing "Clinical Modification".

ICD-10[sunting | sunting sumber]

Pirsani: Daftar kodhe ICD-10

Sumber artikel punika saking kaca situs web: "http://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=ICD&oldid=821646"