Belangkas

Saka Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawa / Saking Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawi
Langsung menyang: pandhu arah, pados
Belangkas
Sepasang belangkas (mimi-mintuna)
Klasifikasi èlmiah
krajan: Animalia
filum: Arthropoda
Subfilum: Chelicerata
kelas: Xiphosura
ordo: Xiphosurida
kulawarga: Limulidae
Genera
Horseshoe_crab_female.jpg

Belngkas, kepiting ladam, mimi, utawa mintuna, yaiku pira-pira jenis kéwan kang beruas (artropoda) kang mnggoni perairang cethèk wilayah paya-paya lan kawasan mangrove kang awujud kaya ladam jaran kang nduwèni buntut. kabèh iku (papat jinis) kalebu kulawaèrga limulidae lan dadi wakil saka bangsa Xiphosurida kang isih tahan urip. Citakan vosil kéwan iki ora ngalami perubahan wujud ateges saka masa Devon (400-250 yuta tahun kang kapungkur) katimbang karo wujud kang saiki, senajan jenisé ora padha. Mimi yaiku jeneng sajronin basa Jawaé kanggo kang jenis lanang lan mituna kaanggo jenis wédok.

Jenis-jenis[sunting | sunting sumber]

saka papat jenis iki, namung L. polyphemus kang ora ditemukaké ing perairan Indonesia[1].

Referensi[sunting | sunting sumber]

  1. ^ Sekiguchi, K. 1988. Ecology. In: Sekiguchi, K. (Ed). Biology of Horse-shoe Crabs. Science House Co. Ltd, Tokyo. pp. 50-68.
Sumber artikel punika saking kaca situs web: "http://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=Belangkas&oldid=847392"