Teripang

Saka Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawa / Saking Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawi
Langsung menyang: pandhu arah, pados
Teripang
Seekor teripang
Klasifikasi èlmiah
krajan: Animalia
filum: Echinodermata
Subfilum: Echinozoa
kelas: Holothuroidea

Teripang utawa trepang utawa timun laut yaiku istilah kang digunkaké kanggo kéwan ivertabrata Holothuroidea kang iso dipangan.[1] Teripang tersebar luas ing lingkungan laut ing donya, mulai saka zona pasang surut nganti laut kang jeru khususé ana ing Samudra Hindia lan Samudra Pasifikkulon.[1] Kanggo wilayah Indonesia, teripang akèh katemokaké ing perairan bagéyan Indonesia wétan, kayata Kalimantan.[1] Ora kurang saka 29 jenis teripang kang ana saiki dadi komoditas perdagangan globlal. Kira-kira 25 jenis teripang diidèntifisikaké asalé saka perairan karang ing Indonesia.[1] Jenis teripang kang kalebu kategori utama, rodok larang, yaiku teripang pasir utawa teripang putih.[1]

Mupangat teripang[sunting | sunting sumber]

Kèwan kang énak rasané iki jebulé nduwèni mupangat kang gedhé kanggo kesehatan kayata.[2]:


Ekstrak teripang utawa ekstrak gamat nduwéni fungsi kanggo ngobati:

  1. Hepatitis (B,C).[3]
  2. Kanker payudara.[3]
  3. Penyakit Lupus.[3]
  4. Penyakit asam urat.[3]
  5. Tumor ovarium Kista.[3]
  6. Penyakit tumor lambung.[3]
  7. Batu Ginjal.[3]
  8. Kencing Batu.[3]
  9. Masalah Pencernaan.[3]
  10. Mag Kronis.[3]
  11. Diabetes Melitus.[3]
  12. Kencing Manis.[3]
  13. Nyeri Persendian.[3]
  14. Arthritis Tulang.[3]
  15. Midunake Darah Tinggi.[3]
  16. Midunake Kolesterol LDL lan Trigliserida.[3]
  17. Masalah Pernafasan.[3]
  18. Sesak Nafas.[3]
  19. Paru-paru-Asma.[3]


Panggunaan teripang kanggo antiseptik tradisional lan obat serba guna kanggo penyakit wis dingertèni saka 500 taun kang kepungkur déning masyarakat pulo Langkawi, malaysia.[2] Banyu teripang biasané diombekaké déning ibu-ibu kang bibar nglahiraké, gunané kanggo ngendheg getih kang mili (pendarahan), utawa uga kanggo nyepetaké garingké utawa ngobati tatu bocah-bocah kang bibar sunatan.[2]

Catetan Sikil[sunting | sunting sumber]

  1. ^ a b c d e http://bisnisukm.com/potensi-teripang-dan-segudang-manfaatnya.html
  2. ^ a b c d e f g h i j k [1], kaunduh tanggal 29/9/2012.
  3. ^ a b c d e f g h i j k l m n o p q r s [2], Kaunduh 13/10/12.

Pranala njaba[sunting | sunting sumber]

Sumber artikel punika saking kaca situs web: "http://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=Teripang&oldid=834473"