Craniata

Saka Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawa / Saking Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawi
Langsung menyang: pandhu arah, pados
Craniata
Temporal range: Kambrium Wiwitan - saiki
Klasifikasi èlmiah
krajan: Animalia
filum: Chordata
(unranked): Craniata
Linnaeus 1758
Subfilum

Cephalaspidomorphi (diperdebatkan)
Myxini
Vertebrata

Craniata utawa Craniota yakuwi salah sawijining klad kang diusulaké kanggo kabehé Chordata kang kagolong vertebrata (subfilum Vertebrata) lan remang (Myxini) dadi wakil ning uripé. Craniata, miturut jenengé kuwi, golongané kayata kewan kang duweni cranium utawa tengkorak.

Craniata yakuwi suatu takson ora duwe rengking anggoné nggantikaké pangerten lawas Vertebrata. Anané kelompok iki Craniata, Vertebrata iki kejaba Myxini lan Cephalaspidomorphi kang dianggep ora duweni tulang belakang (vertebrae) sejati. Ciri-ciri liyané Craniata yakuwi duweni rong bageyan jantung (atrium lan ventrikel), telung bageyan otak, sarta paling ora ana saji kanal semisirkular.

Waca Uga[sunting | sunting sumber]

  • Cleveland P. Hickman, J., Roberts, L. S., Keen, S. L., Larson, A. & Eisenhour, D. J. (2007). Animal Diversity, Fourth Edition. New York: McGraw Hill.
  • Delarbre et al (2002). "Complete Mitochondrial DNA of the Hagfish, Eptatretus burgeri: The Comparative Analysis of Mitochondrial DNA Sequences Strongly Supports the Cyclostome Monophyly". Molecular Phylogenetics and Evolution 22 (2): 184-192.
Sumber artikel punika saking kaca situs web: "http://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=Craniata&oldid=835114"