Ostracoda

Saka Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawa / Saking Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawi
Langsung menyang: pandhu arah, pados

Ostracoda yakuwi saka kelas anggota Avertebrata kang kagolong ning filum Arthropoda, subfilum Crustacea. [1]

Kewan iki umumé cilik, gedhené namung 1 mm, ananging kira-kirané nganti 0,2 – 30 mm. kewan iki urip ning laut dadi zooplankton. Pirantiné kanggo obah kuwi kayata antena. Ostracoda urip dadi zooplankton, ananging akeh uga jinisé sing urip dadi bentos kang nempel ning dasar banyu. Anggota Ostracoda kang wis dikenal kira-kira 200 [[Spesies] jinis, misalé Aboilia sp. [2]

Referensi[sunting | sunting sumber]

  1. ^ Buku sekolah elektronik [|Moch Anshori, Djoko Martono] (2009). Biologi 1 : Untuk Sekolah Menengah Atas (SMA)-Madrasah Aliyah (MA) Kelas X. Jakarta: Pusat Perbukuan Departemen Pendidikan Nasional. ISBN 978-979-068-129-3 ( no.jil.lengkap) / ISBN 978-979-068-130-9.
  2. ^ [|D. A. Pratiwi, Sri Maryati, Srikini, Suharno, Bambang S.] (2007). BIOLOGI SMA Jilid 1 untuk Kelas X Berdasarkan Standar Isi 2006. Jakarta: Penerbit Erlangga. ISBN 979-781-726-1.
Sumber artikel punika saking kaca situs web: "http://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=Ostracoda&oldid=835193"