Osteichthyes

Saka Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawa / Saking Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawi
Langsung menyang: pandhu arah, pados
Osteichthyes
Temporal range: 420–0 Ma
Atlantic herring
Klasifikasi èlmiah
krajan: Animalia
filum: Chordata
Subfilum: Vertebrata
Infraphylum: Gnathostomata
Superkelas: Osteichthyes
Huxley, 1880
Kelas

Actinopterygii
Sarcopterygii

Osteichthyes utawa disebut uga Iwak mawa balung sejati iku kelas saka anggota kéwan mawa balung buri sing minangka subfilum saka Pisces. [1] Osteichthyes asal saka basa Yunani, yaiku osteon sing maknané balung lan ichthyes sing maknané iwak. [2] Urip ing segara, rawa-rawa, utawa banyu tawa. [3]


Struktur awak[sunting | sunting sumber]

Kabèh jinis iwak sing kalebu jroning kelas Osteichthyes anduwèni sebagéan balung atos, cucuk lan bolongan irungé ventral, celah-celah pharyngeal katutup (ora katon saka jaba) lan jantungé mung nduwèni siji ventrikel. [2] Jantung mawa ruang loro, getih awarna pucet, ngandhut eritrosit sing mawa inti lan leukosit. Iwak iki uga duwé sistem limfa dln sistem porta renalis. Nduwèni ati mawa kantong empedu. Lambung dipisahaké saka usus déning katup, nduwèni kloaka, ananging ora jelas anané pankréas.

Conto[sunting | sunting sumber]

Rujukan[sunting | sunting sumber]

  1. ^ Buku sekolah elektronik [|Moch Anshori, Djoko Martono] (2009). Biologi 1 : Untuk Sekolah Menengah Atas (SMA)-Madrasah Aliyah (MA) Kelas X. Jakarta: Pusat Perbukuan Departemen Pendidikan Nasional. ISBN : 978-979-068-129-3 ( no.jil.lengkap) / ISBN : 978-979-068-130-9.
  2. ^ a b c d e Buku sekolah elektronik [|Idun Kistinnah, Endang Sri Lestari] (2009). Biologi 1 : Makhluk Hidup dan Lingkungannya Untuk SMA/MA Kelas X. Jakarta: Pusat Perbukuan Departemen Pendidikan Nasional. ISBN 978-979-068-129-3 (no. jilid lengkap) / ISBN 978-979-068-131-6.
  3. ^ a b c d e f g h i j k [|D. A. Pratiwi, Sri Maryati, Srikini, Suharno, Bambang S.] (2007). BIOLOGI SMA Jilid 1 untuk Kelas X Berdasarkan Standar Isi 2006. Jakarta: Penerbit Erlangga. ISBN : 979-781-726-1.
Sumber artikel punika saking kaca situs web: "http://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=Osteichthyes&oldid=830300"