Copepoda

Saka Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawa / Saking Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawi
Langsung menyang: pandhu arah, pados
Copepoda
Klasifikasi èlmiah
krajan: Animalia
filum: Arthropoda
Subfilum: Crustacea
kelas: Maxillopoda
Subkelas: Copepoda
H. Milne-Edwards, 1840
Ordo

Calanoida
Cyclopoida
Gelyelloida
Harpacticoida
Misophrioida
Monstrilloida
Mormonilloida
Platycopioida
Poecilostomatoida
Siphonostomatoida

Copepoda yakuwi kewan saku anggota crustacea cilik kang umumé ditemoni ning laut lan asring uga ditemoni ning kabeh habitat banyu tawar lan ngrombol mbentuk sumber protein paling akeh ning samudra.[1] Spesiesé sing paling akeh yakuwi plankton, ananging akeh uga spesies benthos lan ana spesies kontinental bisa urip ning habitat limno-terestrial lan liyané ning laladan kang restrial teles, kayata rawa.

Referensi[sunting | sunting sumber]

Pranala Njaba[sunting | sunting sumber]

Sumber artikel punika saking kaca situs web: "http://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=Copepoda&oldid=835067"