Reptil

Saka Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawa / Saking Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawi
Langsung menyang: pandhu arah, pados
Reptil
Temporal range: Carboniferous - saiki
Tuatara, Sphenodon punctatus
Klasifikasi èlmiah
krajan: Animalia
filum: Chordata
Subfilum: Vertebrata
kelas: Sauropsida*
Goodrich, 1916
Subkelas
Sinonim

Rèptil (Basa Jawa Kuna: sarisrepa) iku sajinis kéwan rumangkang sing kalebu kulawarga kéwan vertebrata (kang nduweni balung mburi (geger)). Rèptil uga mlaku sacara ngrayap utawa melata, awaké kang adhem ditutupi nganggo kulit utawa sisiksisik, nduwèni getih adhem lan jantungé uga kapérang dadi papat (4) bagéan kang ora sampurna. Ciri liyané bisa ditemokaké saka carané kéwan iki tumangkar yaiku kanthi ngendhog, kayata ula Ophidia, baya crocodilia, kadhal Lacertilia lan bangsa bulus chelonia. Rèptil iku tetrapoda, lan uga amniota (kéwan sing embrioné dikupengi membran amniotik). Saiki rèptil ana patang ordo:

Rèptil bisa ditemoni ing kabèh bawana kejaba Antartika, senadyan panyebaran Reptil sing utama mung ing dhaérah tropis lan sub-tropis.

Kabèh rèptil nduwèni cangkangcangkang kejaba sapérangan anggota ordo TestudinesTestudines.

Wikipedia
Artikel punika, artikel dhasar ingkang kedah dipundarbèni sadaya basa.
Sumber artikel punika saking kaca situs web: "http://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=Reptil&oldid=814611"