Polychaeta

Saka Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawa / Saking Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawi
Langsung menyang: pandhu arah, pados
Tuladhané anggota-anggota kelas polychaeta.

Polychaeta yakuwiadalah kelas cacing annelida kang biasané urip ning laut. Sakabehané awaké polychaeta ngandhut rambut-rambut kaku utawa setae yabg kang dilapisi kutikula saengga lunyu lan kaku. Awaké warnané apik, kayata ungu jambon. Nggal segmen awaké polychaeta dilengkapi karo sapasang alat gerak utawa alat kaggo nglangi kang disebut parapodia. Alat iki ugan duweni kagunaan kanggo alat pernapasan. Sebageyan gedhe ukurané namung 5-10 cm, ananging ana uga sing ciliké kurang saka 1 mm kan ana uga sing nganti 3 m.

Awaké Polychaeta beruas - ruas lan nggal ruas nduweni parapodia lan seta. Cacing iki ora duwe sadel (klitelum)

Polychaeta duwweni kelamin kapisah lan ana kang hermaprodit. Perkembangbiakané dilakoni kanti cara seksual lan aseksual. Pembuahané dilakukoni ning njabané awak lan ana kang ning sakjroning awak. Endhog kang wis dibuahi tukul dadi larva kang disebat trakofora.

Tuladhané jinis Polychaeta kayata calm worm, cacing sorong, cacing wawo, cacing palolo, lan cacing nipah.

Sumber artikel punika saking kaca situs web: "http://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=Polychaeta&oldid=834676"